Нові таланти артистів МПК

Колективи Міського палацу культури, як і всі законослухняні українці, нині перебувають на карантині. Звісно, це теж дається непросто. Як зберегти присутність духу та почуття гумору в таких умовах? Творчі люди мають кілька рецептів – репетиції на дому, технічна робота (розробка нових сценаріїв, пропрацювання матеріалу), і… кулінарія.

Не забуваймо, що нині триває Великий піст, а артистам, як нікому іншому, варто стежити за фігурою, щоб не наїсти на карантинних смаколиках зайві кілограми. Відома співачка, артистка, учасниця одразу двох популярних фолк-колективів “Сіверяни” та “Калита” Ольга Коцур поділилася з нашии читачами сімейним рецептом пісного пирога з какао, який чудово смакує у родинному колі, не є обтяжливим для шлунку і є справжньою окрасою сніданкового меню.

– От, я щойно спекла, зараз будемо куштувати! – ділиться телефоном своїми домашніми новинами пані Ольга. Відома фолк-діва на карантині залюбки не лише пісні розшифровує, а й куховарить. Виходить просто, смачно і красиво. – Звісно, ми зараз сумуємо за нашими зустрічами з колективом, за нашими спільними репетиціями. А ще ж піст, потім Великдень, тобто, ми ще ж маємо розуміти, що й до храму навряд чи потрапимо, то ж, не травіть душу… Всі чекаємо і сподіваємося на те, що карантин та пандемія цієї весни підуть на спад… Ну а поки, дачні та сімейні справи…

Музично-співоче подружжя Ольги Коцур та Володимира Макеєва

 

Отже, рецепт пісного фолк-смаколика від Ольги Коцур:
– 2 склянки борошна,
– 4 столові ложки какао,
– 1 пакетик ванільного цукру,
– 2 чайні ложки розрихлювачу для тіста,
– 0,5 склянки звичайного цукру-піску.
Усі сухі інгредієнти ретельно перемішати. Потім додаємо вологі:
– 1 склянка води
– 0,5 склянки рафінованої олії.

Ольга Коцур разом зі сімейним улюбленцем Тедді

Вологі інгредієнти обережно додати до сухої суміші. Перемішати. Беремо форму, змащуємо олією, вливаємо тісто і ставимо у добре прогріту духовку на 30-40 хвилин. Час приготування залежить від технічних характеристик духовки. Перевірити готовність сірником. Встромляйте у тісто, як сірник сухий – то випічка готова.

Можна присипати цукровою пудрою або варенням! Смачного!

Tags: , , , , , ,